Fabricarea seturilor de acumulatori din Li-Ion

        Fabricarea seturilor de acumulatori Li-Ion cu configurații diferite poate fi realizată prin conectarea în serie, în paralel sau într-o combinație a acestora. Aceste configurări sunt utilizate pentru a obține diferite niveluri de tensiune, capacitate și curent de descărcare în funcție de cerințele aplicației specifice.

       Într-o configurare în serie, celulele de acumulatori Li-Ion sunt conectate într-o lanț, pozitivul unei celule fiind conectat la negativul celei următoare. Acest lucru crește tensiunea totală a setului de acumulatori și menține aceeași capacitate. De exemplu, dacă aveți patru celule Li-Ion de 3,7 volți și le conectați în serie, veți obține un set de acumulatori de 14,8 volți cu aceeași capacitate ca o singură celulă.

        Într-o configurație în paralel, celulele sunt conectate pozitiv la pozitiv și negativ la negativ, creând astfel un sistem în care capacitatea totală este suma capacităților individuale ale celulelor. Aceasta crește capacitatea totală a setului de acumulatori, păstrând aceeași tensiune. De exemplu, dacă aveți patru celule Li-Ion de 2000 mAh și le conectați în paralel, veți obține un set de acumulatori de 8000 mAh la aceeași tensiune.

        Combinația celor două configurații poate fi utilizată pentru a obține o anumită tensiune și capacitate dorită. De exemplu, puteți conecta patru celule Li-Ion în serie pentru a obține o tensiune de 14,8 volți, iar apoi puteți conecta mai multe astfel de seturi în paralel pentru a obține capacitatea totală dorită.

         Este important să menționăm că, în timpul fabricării seturilor de acumulatori Li-Ion, este necesară o atenție deosebită pentru a asigura că toate celulele sunt echilibrate în ceea ce privește tensiunea și capacitatea. Aceasta este importantă pentru a evita supratensiunea sau descărcarea excesivă a unei celule individuale, ceea ce poate duce la deteriorarea acelei celule și chiar la potențiale pericole precum incendii sau explozii.

         În concluzie, fabricarea seturilor de acumulatori Li-Ion cu configurații diferite implică conectarea celulelor în serie, în paralel sau în combinații ale acestora pentru a obține tensiunea și capacitatea dorită pentru aplicația specifică.