Publicat pe

Alegerea modulului de încărcare a bateriilor BMS (Baterii reincarcabile 18650) pentru o șurubelniță electrică

Cum să alegi corect un modul de încărcare a bateriilor BMS (Baterii reincarcabile 18650) pentru o șurubelniță electrică?

Această întrebare apare frecvent la reechiparea sculelor electrice vechi – înlocuirea bateriei vechi cu un model nou NiCd sau BNMH.
În unele cazuri, din cauza unei defecțiuni a modulului BMS, este necesară schimbarea acestuia și, în alte cazuri, pentru a reduce riscul de a opri unealta sub influența sarcinilor de peste 75 A. Cu toate acestea, este important să alegeți un modul de protecție de calitate – acesta trebuie calculat cu parametri optimi pentru această clasă de baterii. Daca are un curent cu până la 25A mai mare decât curentul de impuls al produsului, motorul electric nu se va porni sau se va opri când functionează fără el!

Alegerea modulului de încărcare a bateriilor BMS se face pe baza mai multor parametri.

1. Numărul de baterii conectate în serie din ansamblu (indicat prin litera S). Denumirea circuitului conține litera S, ceea ce înseamnă numărul de conexiuni în serie ale bateriilor la sarcini admise și suprasarcini periculoase asupra uneltei;
2. Curent de declanșare a protecției: de la 20 A până la 40 A.

Aceste valori măresc eficiența echipamentelor electrice fără costuri excesive și riscul de deteriorare a bazei elemenților în timpul utilizării prelungite.
Dacă decideți să cumpărați un modul de încărcare a bateriilor cu protecție pentru o baterie Li-Ion pentru o șurubelniță electrică, luați în considerare numărul de celule din ansamblu și curentul de funcționare. De asemenea, asigurați-vă că modulul BMS pentru baterii reincarcabile 18650 selectat are întreaga listă de funcții de protecție necesare fără elemente de echilibrare.