Publicat pe

Cum să conectezi bateriile 18650.

Cum să conectezi bateriile 18650.
Când vine vorba de modificarea unei baterii, multe manuale și instrucțiuni nu conțin informații despre metodele de conectare a bateriilor. Lipire, sudare sau altă metodă?
Pentru durabilitatea și siguranța bateriilor 18650 nu sunt potrivite orice opțiuni de conectare.
Să luăm în considerare opțiunile corecte de conectare și cele acceptabile, cu accent pe consecințele din lumea reală și pe înțelegerea inginerească a proceselor.

Pot fi lipite bateriile 18650?

Este interzis! Bateriile litiu-ion (18650 și orcare alte baterii Li-Ion) atunci când sunt încălzite de o stație de lipit (chiar și de un creion de lipit cu putere redusă) sunt distruse în structura lor și își pierd irevocabil capacitatea!
Adică, lipirea bateriilor 18650 nu ar trebui să fie decât dacă este absolut necesară. În acest caz va trebui să suportați o modificare a compoziției chimice și o deteriorare a performanței bateriei.
În cazul de supraîncălzire a bateriei joncțiunea prin lipire va fi nesigură. Metoda nu este practică nici pentru asamblarea compactă din cauza formelor de lipire aleatoare și a vulnerabilității la influențele externe.

Când conectați bateriile 18650 în cadrul unui set de acumulatori, sarcina este de a asigura un contact sigur, fără pierderi, rezistent la influențele externe.
Puteți obține fiabilitate și siguranță în asamblarea unei baterii din mai multe elemente folosind metode profesioniste.
Profesioniștii folosesc cea mai fiabilă metodă de sudare în puncte 18650 – această metodă este recomandată pentru asamblarea industrială a produselor și repararea produselor de larg consum.